
Som jag lovade kommer här receptet för Sparris Risoni. Den passar bra till olika grill/kötträtter. Här serverade jag den med örtfyllt dilamm (har ni gräslök som växer på tomten är blommorna utmärkta till lamm!). Receptet är busenkelt och risoni (en pasta som ser ut som ris) finns i alla butiker. Sparrisen köps helst hos en lokal odlare som
Fredrikslund i Knivsta.
Sparris Risoni
4 portioner
400 g risoni pasta
300 g getost (skär bort kanterna)
200 g Degustos sparris (recept
här)
1. Koka pastan enligt paketet och sila av vattnet. Lägg pastan tillbaka i kastrullen.
2. Dela getosten i bitar och rör ner i risonin så att den blir krämig (det kan vara nödvändigt med svag värme för att osten ska smälta).
3. Dela sparrisen i bitar, cirka 5 cm långa och rör ner i risonin. Servera.
Nästa vecka
ett bra vin till sparris!
Gå och dra!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar