2020-05-02

Jordgubbsbål


Min granne introducerade mig till Fresita  (nr 7866, 99 kr) tidigare under sommaren. Sedan dess har den varit en populär dryck hos oss. Alla jag har bjudit på "vinet" har uppskattat det. Fresita kommer från Chile. Det är ett vin smaksatt med lite jordgubbspuré. Välkyld fungerar den utmärkt som en svalkande välkomstdryck. Den är inte så söt att den blir klibbig och grundvinet som den är gjort på är av bra kvalité. Man har även tänkt till när man valde ut vilka druvor som ingår i vinet. Det är mestadels Muscat, samma druva som man hittar i Asti vinerna från Italien som också oftast är rätt läskande och alkoholsvaga. Sedan har man med lite Chardonnay för sin kropp och Sauvignon Blanc för sin krispighet. Som sagt, Fresita rekommenderas precis som den är.

Har man grillfest vill man kanske lyxa till det hela. Då kan man göra så här. Blanda din egen jordgubbspuré. 500 g frysta jordgubbar, 1/2 dl vitsirap och 1/2 dl vatten mixas i en blender. Häll 1 dl av purén i en karaff och fyll på med cirka en halvflaska Fresita. Rör om och häll upp den skummiga drinken i champagne glas. Puré receptet räcker till cirka 2 flaskor Fresita. Men ha gärna flera påsar jordgubbar och flera flaskor Fresita hemma. Drinken har en förmåga att försvinna snabbt. Purén går utmärkt att blanda med Sprite till barnen.


Gå och dra!

Inga kommentarer: