2010-07-18

2010-29, Sommarmarmelad med Rabarber, Aprikoser och Rosor


Om man har mycket rabarber i trädgården kan man vara lite trött på rabarberpaj vid den här tiden på sommaren.. Här är ett somrigt recept där det går åt mycket rabarber. Marmeladen är jättegod till alla sorters ost. Om du häller upp marmeladen i flera mindre burkar kan du förvara sommaren tills långt in i vintern. Du får även små trevliga presenter att ta med till sensommarens bjudningar. Det här blir en stor sats. Man kan förstås göra marmeladen i mindre mängd.

Sommarmarmelad med Rabarber, Aprikoser och Rosor

2 kilo rabarber, tvättad och grovhackad
1 kilo torkade aprikoser, hackade
1 kilo socker
1 dl vatten
1 msk rosenvatten

  1. Lägg allt utom rosenvatten i en storkastrull. Koka upp och rör om då och då. 
  2. Låt det hela småputtra 10 minuter och sedan svalna något.
  3. Smaka av med rosenvattnet. Rosenvattnet ska INTE ta över i smaken. Den ska bara känns lite på doften och i bakgrunden på smaken.
  4. Förvara i glasburkar i kylskåpet


Gå och dra!

Inga kommentarer: