2015-11-02

Baconinlindad champignoner


Tiden för olika festar har kommit. Här får ni ett enkelt recept på ett gott tilltugg som kan förberedes för att sedan värmas på precis innan servering.

Baconinlindad champinjoner

1 paket bacon
7-14 champinjoner
lite smör
salt
peppar
eventuellt lite vitt vin

1. Stek baconet i ugnen som jag har tidigare visat. Den får inte bli krispig. De ska vara färdigstekta men man ska kunna fortfarande rullar ihop de utan att de gå sönder.
2. Du vill ha 14 champinjoner ungefär lika stora som en pingisboll. Är de som finns i affären mycket större köp 7 stycken och dela de i 2 på längden. Stek champinjonerna i smör. De ska få färg. Salta och pepprar på slutet. Har du lite vitt vin hemma kan man hälla en 1/2 dl i stekpannan mot slutet och låta den koka in i svampen.
3. När champinjonerna har svalnat linda in varje i en bacon skiva. Fästa med en tandpetare. Hit kan du förbereda, till och med dagen innan om du vill. Förvara i kylskåpet i så fall.
4. När det är dags att servera lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen 175 grader i 6 minuter. Servera varma.


Gå och dra!

Inga kommentarer: