2010-04-23

Extra Mässrapport 2



Först svaret till gåtan i rapport 1. Det är våtservetter. Man tillsätter vatten vid bordet, kanske med någon citronsaft i, och på ett par sekunder "växer" tabletten till en fin bomullsservett. Genialisk. Du kan se en video här.


På torsdag var jag på Vinordic delan. Det var en besvikelse. Många leverantörer, stora och små, har valt att inte deltar i år. Min favorit från Vinordic 2008, Wines of South Africa, var en katastrof i år. Få intressanta viner och okunnig och engagerad personal. Hoppas det var vulkanaskan som satt hinder för både planerad personal och utbud.

Tips för ni som ska till Vinordic för allmänheten fredag/lördag. Två höjdare var utställare som representerade "länder". Wines of Portugal monter, särskild importören Handpicked, var lika bra som Wines of South Africa var för två år sedan. Särskilt blanda de vita vinerna fanns det många skatter till fyndpriser. Även Wines of Hungary hade kunnig personal som tog tid att diskutera vinerna. Även här finns det många spännande vita viner att upptäcka. Jag hoppas att både utställare är kvar under de allmänna dagarna (Wines of Hungary hade för det mesta viner som söker importörer).

Gå och låt någon annan dra!

Inga kommentarer: