2010-03-01

Mässans Bästa Provning!


Min absolut favorit provning under mässan var på ett monter från Sydafrika. Den otroligt trevliga Dalene Steyn guidade oss igenom 12 olika Chenin Blanc viner från Sydafrika som skilde sig enormt i stil från friska aperitiflik viner till honungssöta dessertviner. Inga av vinerna var dåliga och bredden var smått fantastisk. Vi pratar trots allt om samma druva från samma land som kunde producera 12 helt olika viner. Tyvärr finns bara ett fåtal av vinerna på Systemet. Men de som finns är värt att söka ut eller beställa hem.

De Morgenzon Chenin Blanc 2005 (nr 97676), 189 kr från Stellenbosch hade en djup, rostad ekton och hade passat perfekt till grillad fisk. Jag gav vinet en 9 på en skala av 1 till 10.

Rijk's Chenin Blanc 2006 (nr 74093), 164 var också ekfatslagrad och hade en stor rund doft. En 7 poängare.

På den friska front fanns Raats Familys Original Chenin Blanc. 7 poäng och just nu prisnedsatt från 96 till 77 kronor på Systemet. Varunummer
97086.

Mitt absoluta favoritvin från hela mässan fanns i den provning. Just nu undersöker jag om vinet finns att få tag på i Sverige. Mer information (och vinets namn) kommer under veckan, förhoppningsvisst med ett erbjudande att köpa vinet via privatimport!

Gå och dra!

Inga kommentarer: