Alla delar kan även serveras för sig själv. Nötterna som jag skriver om idag är perfekt som tilltugg till champagne eller cocktails. Pecannötter är mitt val till det här receptet men de kan bytas ut mot valnötter om du har svårt att hitta pecannötter i din butik.
Kryddiga nötter
3 dl pecannötter
Kryddblandning
1 msk strösocker
1/4 tsk salt
1/4 tsk mald kanel
1 kryddmått mald nejlika
1 kryddmått mald kryddpeppar
Kryddblandning
1 msk strösocker
1/4 tsk salt
1/4 tsk mald kanel
1 kryddmått mald nejlika
1 kryddmått mald kryddpeppar
Romglaze
1 msk mörk rom
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk brunfarin
1/2 msk smör
1. Rosta nötterna i ugn på 175 grader i 8 minuter på bakplåtspapper.
2. Under tiden nötterna rostas blanda alla ingredienser till kryddblandningen .
3.Ta ut nötterna från ugnen. Koka ihop alla ingredienser till romglaze i en teflonpanna. Lägg ner nötterna i pannan med glazen. Rör om i ungefär 2 minuter tills nötterna i glansiga och nästan all vätska har förångats.
4. Blanda nötterna med kryddblandningen och sprida ut på bakplåtspapper för att svalna.
Gå och dra!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar