2008-06-08

2008-24, Grill Tips 3, Svalkande Kräftsallad

Kameran är fortfarande i Paris (tänk om jag också hade kunnat stanna där i över 1 månad). Det är 30 grader i skuggan. Man vill ha mat som är enkel att tillaga och svalkar gommen. Den här kräftsalladen som jag hittade på under Nationaldagen är ett perfekt tillbehör till grillat. Lime, ingefära och gurka är väldigt svalkande.

Svalkande Kräftsallad

1 burk kräftstjärtar
1/2 gurka
2 msk creme fraiche
1 tsk limesaft (nypressad)
1 tsk riven färsk ingefära
Salt och vitpeppar

1. Låt kräftstjärtarna rinna av. Dela gurkan och skrapa ut fröna med en sked. Skiva gurkan till halvmånar.
2. Blanda kräftorna, gurka, creme fraiche, limesaft och ingefära. Salt och peppar efter smak. Servera direkt.

Gå och dra!

Inga kommentarer: