2009-12-13

2009-51, Bordeaux Sill


Jag arbetar med både mat och vin. Därför kändes det logiskt att skapa en sill till jul med anknytning till vin. Nej, man ska inte dricka vin till sillen. Sillen hämtar sina smaker från dofter man associerar till vin, eller för att vara mer exakt, vin från Bordeaux. Röd Bordeaux av druvan Cabernet Sauvignon brukar dofta svarta vinbär. Vitt Bordeaux av druvan Sauvignon Blanc brukar dofta fläder. Voila, Bordeaux sill, smaksatt med svarta vinbär och fläder.

God jul!
Bordeaux Sill

1 burk inläggningssill
1/2 dl ättiksprit 12%
1 dl outspädd Brunneby svartvinbärssaft
1 dl outspädd Brunneby flädersaft
2 lagerblad
1/2 rödlök, finhackad

1. Koka upp ättiksprit, saft och lagerblad. Ta bort från spisen och lägg i rödlök. Ställ utomhus och låt den bli kall.
2. Lägg sillen i lagen och låt dra 2-3 dagar.
3. Njut tillsammans med svartvinbär eller fläder snaps.

Under sommaren kan man med fördel lägga några vinbär och fläderblommor i lagen samtidigt som sillen!

Gå och dra!

Inga kommentarer: