2009-11-26

2009-49, Lussekattspannacotta

Det är dags för första advent. Jag har skapat detta recept för alla som vill ha Lussekattssmakar men har inte tid att baka. Pannacottan tar ungefär 5 minuter att göra. Under de 6 timmar den står i kylskåpet hinner du göra mycket annat.

Saffranspannacotta med glöggdränkta russin
4-6 portioner

1 blad gelatin
3 dl vispgrädde
40 g socker (cirka 0,5 dl)
1/2 gram saffran (1 påse)
1 clementin
1 paket russin
1 dl valfri glögg

1. Blöttlägg geletinbladet i vatten.
2. Använd en zest eller rivjärn för att riva det yttersta skalet av clementinen. Inget av det vita får komma med. Ät upp clementinen!
3. Koka upp grädde, socker, saffran och clementinskalet.
4. Krama ur gelatinbladet och lägg det i den varma grädde för att smalta.
5. Häll upp i portionsformer och kyl 6 timmar (utan någon lock eller plastfilm).

6. Lägg russinen i en kaffekopp. Häll över glöggen. Kör 1 minut i mikron. Låt dra tills pannacottan är klar.
7. Sila bort glöggen och toppa pannacottan med de indränkta russinen.

Gå och dra!

2 kommentarer:

Mathias Lavemark sa...

Det låter jätteläckert! Ska prova receptet till min årliga glöggprovning. Skriver sen igen och berättar vad vi tyckte. /Mathias

Calatan sa...

Låter spännande! Jag har själv varit väldigt konservativ och endast ätit saffran i lussekatter. Fram till i år. Idag bakade jag en Saffranskladdkaka. Suveränt god!