Saffranspannacotta med glöggdränkta russin
4-6 portioner
1 blad gelatin
3 dl vispgrädde
40 g socker (cirka 0,5 dl)
1/2 gram saffran (1 påse)
1 clementin
1 paket russin
1 dl valfri glögg
2. Använd en zest eller rivjärn för att riva det yttersta skalet av clementinen. Inget av det vita får komma med. Ät upp clementinen!
3. Koka upp grädde, socker, saffran och clementinskalet.
4. Krama ur gelatinbladet och lägg det i den varma grädde för att smalta.
5. Häll upp i portionsformer och kyl 6 timmar (utan någon lock eller plastfilm).
6. Lägg russinen i en kaffekopp. Häll över glöggen. Kör 1 minut i mikron. Låt dra tills pannacottan är klar.
7. Sila bort glöggen och toppa pannacottan med de indränkta russinen.
Gå och dra!
2 kommentarer:
Det låter jätteläckert! Ska prova receptet till min årliga glöggprovning. Skriver sen igen och berättar vad vi tyckte. /Mathias
Låter spännande! Jag har själv varit väldigt konservativ och endast ätit saffran i lussekatter. Fram till i år. Idag bakade jag en Saffranskladdkaka. Suveränt god!
Skicka en kommentar