2009-10-03

2009-41, PannkakorDe flesta har redan ett pannkaksrecept som man är mycket nöjd med. Men pröva det här ändå. Du kanske inte byter ut ditt nuvarande recept mot det här, men det finns god chanser att du ändrar på något. Det finns några saker som är lite annorlunda med mitt recept än de flesta andras. När det gäller ingredienser har jag smöret i smeten istället för i stekpannan. Det ger mer smak. Jag använder en lite annorlunda metod att vispa ihop smeten som motverkar klumpar och ser till att smöret verkligen blandas in i smeten. Lycka till.

50 gram smör
150 gram vetemjöl (2,5 dl)
3 ägg
6 dl mjölk


1. Smält smöret över låg värme.
2. Vispa äggen. Vispa ner 2 dl av mjölken.
3. Sikta ner mjölet. Vispa slätt.
4. Vispa ner resten av mjölken.
5. Häll cirka 1 dl av smeten i kastrullen med smöret. Vispa slätt. Vispa sedan smörsmeten med resten av smeten. Låt vila minst 30 minuter gärna någon timme.
6. Stek på mellanhög värme. Använd en bra teflonpanna eller en riktigt bra gjutjärnspanna. Pensla pannan med ytterst lite rapsolja innan du steker första pannkakan. Därefter ska du inte behöva något mer fett i stekpannan om du verkligen använder en riktigt bra stekpanna. Tips för att ge din teflonpanna nytt liv finns här.
7. Servera precis som du vill!

Gå och dra!

Inga kommentarer: