2008-09-21

2008-39 Kökstips, Vol. 1


Idag börjar jag med ännu ett återkommande tema, små enkla tips för att göra livet i köket lite trevligare. Idag gäller det teflonpannor, som vi alla använder rätt frekvent hemma. Lite överallt hittar man långa detaljerade tips om hur man ska sköta gjutjärn men sällan skrivs det om teflon.

Visst kan man torka ut en teflon med kökspapper efter varje gång man använder den. Men man ska faktiskt diska en teflonpanna med diskmedel. Annars kan ett lager med fett byggas upp i pannan och då förlorar pannan sin släppförmåga. Det finns även ett liten trick som förlänger pannans livslängd. Ungefär en gång i månaden: fyll pannan med lite vatten och diskmedel. Ställ på spisen och låt vattnet koka upp. Efter 1 minuts kokning, ta upp pannan och använd en diskborste och det kokhetta diskvattnet för att rengöra pannan. Du kommer att se resultat direkt och pannan känns nästan som ny. Släng sedan det tillagade diskvattnet. Det är inte gott, inte ens med Äppel Yes.

Gå och dra!

Inga kommentarer: