2009-09-13

2009-38, Kökstips Vol. 4, skärbrädor

Jag tror att de flesta hem, precis som de flesta restaurangkök, har flera skärbrädor, både trä och plast. Träskärbrädor brukar vara tunga och stabila. Men plastskärbrädor ha en förmåga att slira runt när man använder dem. Slirandet brukar förvärras när man diska skärbrädan i diskmaskin och det vill man helst göra efter man har haft rå kyckling eller fisk på skärbrädan.

Här är två enkla tips.

  1. Markera en skärbräda med ordet "RÅ" och använd den uteslutande för rå kött/fisk och eller för grönsaker/frukt/bröd.
  2. Lägg lite lätt blöttat hushållspapper under skärbrädan innan du börja arbeta. Det ger brädan ett stabilt fäste så att den inte slira runt när du jobba.



Gå och dra!

PS. Vår matlagningskurs i oktober är fullbokad men ännu finns ett par lediga helgdagar för de som vill ordna en vinprovning i deras eget hem eller boka sin egna matlagningskurs. Mer info finns på vår hemsida.

Inga kommentarer: