2009-08-30

2009-36, Squash Fritters



Squash av fin kvalitet till bra pris finns i butikerna just nu. Njut av skördetiden med en vegetarisk rätt som påminner om mellanöstern. Ni som odlar mynta hemma vet att det växer som ogräs. Här kan du bli av med en del. Ni som inte odlar mynta bör prova nästa sommar, men plantera i kruka. Annars är hela tomten fylld med mynta om några år. Receptet är från Fine Cooking magazine med lite ändringar.

Squash Fritters
cirka 16 st

2 mellan stora squash (grön, gul eller båda)
1 tsk salt
3 ägg
1,75 dl vetemjöl (100 g)
två nävar färska mynta blad
1 paket feta ost
2 msk mjölk (eventuellt)
Frityrolja
salt
peppar

2 dl Turkisk Yoghurt
1 msk olivolja
1/2 msk Santa Maria Chili Explosion (mald)

1. Riv squashen grovt. Bland ner saltet och låt den hänga i ett durkslag 20 minuter. Tryck ut vätskan.
2. Vispa ihop äggen. Vispa ner mjölet.
3. Grovhacka myntan, smula feta osten. Vänd ned hacket i smeten tillsammans med squashen. Krydda med lite salt och peppar.
4. Smeten ska vara tjock men om den känns för tjock rör ner lite mjölk.
5. Stek i teflonpanna i ett par centimeter frityrolja på mellanhögvärme (170 grader om du har termometer). Vänd efter ett par minuter. De ska bli gyllenebruna.
6. Servera med en yoghurtdressing där du rör ihop yoghurten med oljan och chilikryddan. Har du inte Chili kryddan kan du ta lite cayenne, paprika, chilipulver och salt.

Gå och dra!

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Aha, se där, ett perfekt tips på vad jag kan laga av mitt monster!
http://frkdill.blogspot.com/2009/09/en-gron-gigant.html
Hälsning från fröken Dill

Alsike Mat och Vin sa...

Oj, den var riktigt stor. Ska du göra fritters av hela den rekommenderar jag att du skaffa en professionell fritös!