2009-06-21

2009-26, Rabarber och jordgubbssalsa


Som lovat här är mitt recept för rabarbersalsa. Fast det blev lite annorlunda den här gången eftersom jag tillsatt lite jordgubbar. Det blev så gott att det här blir nog min standard rabarbersalsa i framtiden. Passar perfekt till grillade lax.

Rabarber och jordgubbssalsa

2 stjälkar rabarber
2 tsk rapsolja (ej kallpressad)
2 tsk socker
1/2 tsk salt
1 liten rödlök
2 tsk dijonsenap
8 jordgubbar

1. Skala och skär rabarbern i bitar cirka 3 cm långa. Värm olja i en teflonpanna och tillsätt 2/3 delar av rabarbern. Stek några minuter tills de börjar mjukna och få lite färg.
2. Tillsätt socker, salt och resten av rabarbern. Stek så att allt blir genomvarm men låt inte de sista tillsatta rabarber bli mjuka. DVS att det första rabarber ska bli mjuka och binda ihop salsan men de sista ska behålla sin form och och se ut som rabarber.
3. Finhacka rödlöken och skär jordgubbarna i skivor. Rör ner löken, senapen och jordgubbarna i salsan och ta omedelbart bort från värmen. Låt svalna och servera ljummet till grillad lax.

Gå och dra!

Inga kommentarer: