2009-04-05

2009-15, Ägg Vol. 1, Pasta, Ärtor, Bacon


Nu när Påsken kommer blir jag inspirerad att publicera några recept på temat ägg. Ägg kan användas på fler olika sätt än något annat livsmedel. Det är inte alltid de spelar huvudrollen men de är ändå nyckeln till receptets resultat. Precis som den här pastarätten som är perfekt vardagsmat. Busenkelt, snabbt att laga och något som barnen älskar. Under påsklovet passar det kanske även perfekt med ett glas Casal di Serra (nr 12419), ett italienskt vitt vin med lite jordiga toner som är ett perfekt komplement till bacon.

Pasta, Ärtor, Bacon

400 g spaghetti
3 msk salt
4 liter vatten

1 paket bacon

3 dl vispgrädde
1 dl vit vin
2 msk koncentrerad kyckling fond
2 dl frysta ärter

2 äggulor

färsk riven parmegiano ost
nymald svartpeppar

1. Koka upp vatten,salt och koka pastan enligt paketet.
2. Stek bacon krispigt. Använd inte för hög värme, låt det hellre ta lite extra tid. Ta upp baconet och låt torka på papper. Klipp eller hacka till mindre bitar. Släng ej fettet!
3. Koka upp grädde, fond, och vitt vin. Häll i bacon fettet och låt reducera i 5 minuter. Häll i ärtorna och låt koka upp igen.
4. Sila av pastan och lägg tillbaka i kastrullen på mycket låg värme. Häll över såsen och rör om i en minut så att såsen hinna tjockna lite och täcka all pasta. Håll över äggulorna och rör om igen.
5. Lägg upp på tallrikarna och toppa med bacon, parmegiano och svartpeppar.

Gå och dra!

Inga kommentarer: