2020-08-23
Trotjänare vol. 2, Chateau Coucheroy
Det är dags för kräftor och andra skaldjur så här kommer en av mina trotjänare när det gäller vin till skaldjur, Chateau Coucheroy, nr. 4136, 149 kr. Vinet kommer från Pessac-Léognan i Bourdeaux och André Lurton, en av Bordeaux's större vinmakare. Vinet är 100% Sauvignon Blanc och doftar svarta vinbärsblad och krusbär precis som Sauvignon Blanc från Loiredalen eller Nya Zeeland, de två mest kända områden i världen för Sauvignon Blanc. Men, till skillnad från Sauvignon Blanc från dessa två områden, får en del av det här vinet ligga i ekfat. Så medan vinet har den typiska friskheten och syran man förväntar sig av en bra Sauvignon Blanc har det också lite djup som gör att det även passar till lite kraftigare skaldjursrätter eller till rostade smaker som räkor på smörstekt brod med hemlagad majonäs (en av mina favoriter). Sauvignon Blanc är också en höjdare till getost. Nästa vecka kommer en recept med getost som jag har tagit fram just till Chateau Coucheroy.
Ni som har druckit Chateau Coucheroy tidigare ska notera att från och med årgång 2007 har vinet en annorlunda, lite modernare, etikett.
Går och dra!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar