2010-08-22

2010-34, Bönsallad med rostad majs


Här kommer ett enkelt recept på en god och mättande sommarsallad. Passar fint till grillat kött av alla slag. Det står endast vinäger i receptet. Jag föredrar sherry vinäger i den här salladen men förstår att alla kanske inte har sherry vinäger hemma i skåpet. Ta i så fall vitvinsvinäger, eller rödvinsvinäger. Men inte balsamvinäger. Det finns nog med sötma i salladen redan från den rostade majsen.

Bönsallad med rostad majs
8-10 portioner

3 burkar bönor av olika slags
2 små burkar majs
1 rödlök
1 röd chili peppar
olivolja
vinäger
salt
  1. Skölj bönorna i kallt vatten
  2. Sila majsen. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta majsen i ugnen på bakplåtspapper i cirka 20 minuter. Rör om du och då. Majsen ska bli torrare, få lite färg här och där och viktigast av alla smaka lite rostad. Prova dig fram! Låt majsen svalna.
  3. Finhacka rödlöken och chili pepparn.
  4. Blanda ihop bönor, majs, lök och peppar. Smaka av med några matskedar god olivolja, någon matsked vinäger och lite salt. Smaka dig fram till en smakrik sallad. 

Gå och dra!

Inga kommentarer: