- Smaka såsen/röran en gång
- Ta en liten sked till av såsen/röran och tillsätta några få korn vanligt bordsalt i endast det skedet (inte hela såsen/röran). Smaka. Smakar det bättre nu än innan du la i saltet? Då kan du lägga lite salt i hela såsen/röran.
- Vänta någon minut (så att smaklökarna kan vila) och göra om hela processen tills du tycker att såsen/röran bli för salt när du ha några korn i din smaksked.
- Om du är en person som älskar salt var lite försiktig med det här!
- Om du lyckas översalta din sås/rör ändå kan du försöka att balansera sältan med lite syra (vinäger eller citron) och lite socker. Annars är det bara att späda ut sältan med mer grädde, vin, vatten, creme fraiche... Att en okokt potatis i en sås som är för salt ska absorbera saltet och en myt, tyvärr.
Gå och dra!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar